fbpx

16 • septembrie • 2020

Ceramica presata

Ceramica dentara presata reprezinta o optiune excelenta de restaurare a dintilor frontali, redand frumusetea zambetului natural. Coroanele din ceramica dentara presata sunt realizate fara suport metalic.

Structura de baza este un nucleu rezistent din ceramica sinterizat, care se topeste si se preseaza in cuptor la temperaturi inalte. Nucleul de ceramica se placheaza tot cu ceramica printr-o tehnica de stratificare pas cu pas. Dintii artificiali din ceramica presata obtin astfel transluciditatea si culoarea naturala.

Presa, EliteMed - Stomatologie Chisinau, Buiucani | Dentist Chisinau | Cabinet Stomatologic Buiucani | Stomatolog Moldova

INDICATII PENTRU COROANELE DIN CERAMICA DENTARA PRESATA

Ceramica dentara presata , este biocompatibila si are marele avantaj ca necesita un strat minim de slefuire in dinte. Exista anumite situatii in care acesti dinti, preparati in vederea amprentarii si respectiv restaurarii pot fi pastrati vitali. Acest aspect contribuie la obtinerea rezultatului estetic dorit.

AVANTAJELE COROANELOR DE CERAMICA DENTARA PRESATA

Printre avantajele coroanelor din ceramica dentara presata se numara si faptul ca acestea ne permit sa reproducem cu exactitate caracteristicile individuale ale dintilor naturali, adica se pot obtine zone de matitate sau transluciditate in functie de fiecare caz in parte. Totodata coroanele din ceramica presata sunt recomandate persoanelor alergice deoarece acest material nu genereaza reactii de tip alergic, iar contactul cu gingia se face doar prin ceramica.