Locația

Chșinău, str.Alba Iulia 202

Detartrajul dentar

Detartrajul Dentar: Importanța și Beneficiile pentru Sănătatea Orală

Detartrajul dentar este un procedeu obișnuit în stomatologie care implică îndepărtarea plăcii dentare și a tartrului de pe suprafața dinților. Această procedură nu ar trebui neglijată, deoarece are numeroase beneficii pentru sănătatea orală și generală.

Ce este placa dentară și tartrul? Placa dentară este o peliculă invizibilă, moale și lipicioasă care se formează pe dinți în urma acumulării bacteriilor și resturilor alimentare. Dacă nu este îndepărtată prin igienă orală regulată, placa se poate mineraliza și transforma în tartru, care este o substanță dură, de culoare galbenă sau brună, care se poate acumula pe dinți și pe gingii. Tartrul poate duce la probleme dentare și gingivale precum cariile dentare, inflamația gingiilor și halitoza (respirație urât mirositoare).

Importanța detartrajului dentar:

  1. Prevenirea problemelor dentare: Detartrajul este esențial pentru a preveni apariția cariilor dentare. Eliminarea tartrului înlătură zonele unde bacteriile pot prolifera și acidul poate coroda smalțul dentar.
  2. Menținerea sănătății gingiilor: Tartrul poate irita gingiile și duce la inflamație, cunoscută sub numele de gingivită. Detartrajul ajută la menținerea sănătății gingiilor și previne apariția parodontitei, o afecțiune mai gravă a țesuturilor de susținere ale dinților.
  3. Îmbunătățirea esteticii dentare: Eliminarea tartrului și a petelor de pe dinți poate îmbunătăți semnificativ estetica zâmbetului. Dinții curați și strălucitori arată mai bine și contribuie la încrederea în sine a unei persoane.
  4. Prevenirea halitozei: Tartrul și placa dentară pot fi surse ale respirației urât mirositoare. Detartrajul ajută la eliminarea acestor probleme și la menținerea unei respirații proaspete.

Cum se desfășoară procedura? Detartrajul dentar se efectuează de obicei de către un medic stomatolog sau un igienist dentar. Procedura implică folosirea unui instrument special numit ultrasunete sau a unui scaler manual pentru a îndepărta tartrul și placa dentară de pe dinți. Este posibil ca detartrajul să fie urmat de o igienizare și o polizare a dinților pentru a le conferi un aspect strălucitor.

În concluzie, detartrajul dentar este un pas important în menținerea sănătății orale și generale. Programarea regulată a acestei proceduri la clinica stomatologică vă poate ajuta să vă bucurați de un zâmbet sănătos, strălucitor și de o stare de bine generală. Nu neglijați importanța detartrajului în rutina dvs. de igienă orală și consultați medicul stomatolog pentru mai multe informații despre acest proces.

Beneficiile Detartrajului Dentar:

Detartrajul dentar oferă o serie de beneficii esențiale, printre care se numără prevenirea cariilor, menținerea sănătății gingiilor și îmbunătățirea aspectului estetic al zâmbetului.

01

Prevenirea cariilor dentare

Detartrajul îndepărtează tartrul și placa dentară care pot conduce la formarea cariilor, ajutând la menținerea dinților sănătoși.

02

Menținerea sănătății gingiilor

Eliminarea tartrului și a plăcii dentare contribuie la prevenirea gingivitei și a altor probleme gingivale, asigurând sănătatea gingiilor.

03

Îmbunătățirea aspectului zâmbetului

Detartrajul ajută la eliminarea petelor și a decolorărilor de pe dinți, oferindu-vă un zâmbet mai strălucitor și atrăgător.

04

Prevenirea halitozei

Tartrul și placa dentară pot fi surse ale respirației urât mirositoare. Prin detartraj, se poate preveni apariția halitozei și se poate menține o respirație proaspătă.

Ore de lucru

Apelează-ne

022 781 040

Albirea Dinților
90%
Cosmetica Dentară
92%

FAQ

Întrebări frecvente despre Detartrajul Dentar

Aici găsiți răspunsuri la întrebările frecvente legate de detartrajul dentar, procedura esențială pentru sănătatea orală.

Detartrajul dentar nu ar trebui să fie dureros. Înainte de procedură, se aplică anestezie locală pentru a evita orice disconfort. În timpul detartrajului, puteți simți o ușoară senzație de presiune sau vibrație, dar nu ar trebui să fie dureros. Procedura are beneficii semnificative pentru sănătatea orală și nu ar trebui evitată din cauza temerilor legate de durere.

Apelează-ne

022 781 040

Appointment

Locația Clinică: Accesibilă, Primitoară și Ușor de Găsit

Situată într-un cartier convenabil, locația clinicii noastre este ușor accesibilă pentru toți pacienții din oraș.Clinica noastră oferă un mediu primitor și confortabil, ceea ce face ca vizitele la stomatolog să fie mai plăcute și mai ușor de gestionat pentru pacienți.

Adresa clinicii

Chișinău

str. Alba Iulia 202

Orele de lucru:

Luni-Vineri:
Sâmbătă