fbpx

Întrebări frecvente?

Este operația de inserare a implantului dureroasă?

Implantarea nu este o procedură dureroasă. Procedurile necesare pentru protezare, tratarea canalelor radiculare (devitalizarea), extracția dinților sunt mult mai dureroase comparativ cu inserarea implanților dentari.

Este posibil să nu acționeze anestezia?

Cunoașterea anatomiei cavității bucale, precizia și tehnicile avansate care le folosește medicul chirurg asigură o anestezie eficientă în așa mod ca pacientul să nu simtă dureri pe parcursul operației.

Ce se întâmplă dacă nu înlocuim dinții lipsă

  1. Fiecare dinte lipsă provoacă cu pași rapizi pierderea dinților vecini.
  2. Erupția antagonistului: Dintele antagonist tinde să iasă din alveolă ne fiind oprit de dintele care lipseste.
  3. Înclinarea dinților vecini: Dinții adiacenți tind să completeze spațiul liber de aceea se observă migrarea lor spre spațiul edentat.
  4. Formarea pungilor parodontale la dinții care au migrat pe arcada dentară.
  5. Pierderea osului: Osul ne mai fiind solicitat tinde să îsi piardă proprietățile observânduse o atrofie osoasă atât pe plan vertical cât și pe plan transversal.

Este posibil de fixat coronița dentară imediat după operație?

Este posibil ca sa fie confecționată o coroană temporară imediat după procedură de implantare care sa fie înlocuită cu una permanentă după procesul de osteointegrare a implantului (3-5 luni).

Care sunt diferențele între implanții dentari?

Stimați pacienți, diferendțele între implanți există. În ciuda faptului că o bună parte din implanți sunt confecționați din titan, depinde de etapele de prelucrare ale titanului și de designul implantului dentar.

Implanții dentari se împart în 3 categorii:

  • Implanți premium: Nobel Biocare; Straumann; Zimmer; Astra.
  • Medium Budget: Megagen; Dentium.
  • Low Budget.

Preferăm să stabilim tipul implantului în urma unei tomografii care poate fi efectuată în incinta clinicii stomatologice EliteMed. Cu ajutorul CT putem analiza densitatea osoasă și alți parametri care ne permit alegerea implantului optim pentru fiecare caz clinic în parte.

Implanții premium față de cei medium budget sunt mai răspândiți și produc mereu piese și accesorii care pot fi folosite și peste 20 de ani de la instalarea implantului. De asemenea un alt avantaj este că sunt folosiți în majoritatea țărilor ceea ce este un avantaj pentru persoanele care locuiesc în alte țări.

Dăunează sanătății? Pot face RMN? Nu cauzează cancerul?

Nu există nici o legătura între implantul din titan și îmbolnăvirea sau apariția cancerului.
Nu dăunează sănătății; din potrivă ajută la menținerea structurii osoase și previne rezorbția osoasă.  RMN poate fi făcut deoarece sunt interzise obiectele din metal feros nu și cele din titan.

De ce ar putea esua implantul dentar?

-Implant dentar de calitate rea- Implantul la ”reducere ”, ”ofertă avantajoasă” care are o structură incorectă, contrafăcut sau contaminat.

-Medic neprofesionist- tehnica incorectă, aparatură și instrumentariu necorespunzător, planul de tratament incorect.

-Pacient neatent- nu respectă indicațiile, nu respectă igiena.

Ce documente sunt necesare de solicitat de la medicul implantolog indiferent de medicul ales?

  • Pasaportul Implantului completat corect.
  • Toate examinările radiologice pre-operatorii și post-operatorii.
  • Analizarea garanției și ce intră în garanție.

Cand vor fi fixate coronițele dentare permanente? (dinții permanenți)

Coroanele dentare permanente (dinții permanenți) se fixează după (3-5 luni) de la data implantării când implantul a fost osteointegrat cu succes.

Care sunt etapele și cât durează fiecare etapă?

1

1. Operația de inserare a implantului

1 zi- Durata operației este de aproximativ 40 minute

2

Pauză de 3-4 luni

În această perioada are loc vindecarea osului și formarea de țesut care aderă la implant și îi conferă stabilitate

3

Descoperirea implantului

Descoperirea implantului și instalarea unui conformator de gingie care permite formarea corectă a gingiei. În caz ca este necesar se efectuează și transplantul liber gingival. Procedura durează 30min.

4

Pauză 2 săptămâni

În aceste 2 săptămâni gingia se vindecă și obține forma conformatorului gingival.

5

Obținerea amprentelor

Obținerea amprentelor care se expediază în laborator pentru confecționarea Coroanelor Definitive. Această etapă durează 30 min. Confecționarea lucrării protetice durează 2-5 zile.

6

Fixarea definitivă

Fixarea definitivă a coroanei definitive (Dinții Permanenți)

Cum se întrețin implanturile dentare?

Igiena zilnică - Igiena în cazul dat urmează aceleași reguli ca în cazul dinților sănătoși: periaj de 2-3 ori pe zi, utilizarea dușului bucal și a flosei dentare după fiecare masă.
Stil de viață - evitarea eforturilor masticatorii: nu scoatem capace cu dinții, nu rupem ambalaje; nu spargem nuci, oase. Evităm sporturi cu contact violent în zona facială. Evităm obiceiurile vicioase (fumatul, consumul de semințe excesiv).
Control periodic - O dată la 6 luni se verifică starea generală de igienă a cavității bucale;se efectuează îndepărtarea tartrului, sablarea cu AirFlow și inspecția gingiilor