fbpx

16 • septembrie • 2020

Terapia laser HELBO T-CONTROLLER

Helbo2 1, EliteMed - Stomatologie Chisinau, Buiucani | Dentist Chisinau | Cabinet Stomatologic Buiucani | Stomatolog Moldova

Invatam continuu si ne straduim sa sporim standardul ingrijirilor in clinica noastra. In consecinta am adaugat recent o noua procedura de igienizare pentru a preveni afectiunile parodontale

Bolile parodontale afecteaza aproximativ 80% dintre adulti si sunt intr-o continua crestere in societatea noastra. Intelegerea acestor afectiuni a crescut semnificativ in ultimii ani. Boala Parodontala este o infectare bacteriana a zonelor/pungilor din jurul dintilor. In prezent tratamentele parodontale includ nu doar indepartarea iritantilor mecanici si a tesutului bolnav (chiuretajul normal) dar tintesc si infectia care a cauzat suferinta parodontala.


De aceea va recomandam o decontaminare a dintilor inainte de programarea la igienizare din trei motive:

Sa se reduca sau sa se elimine bacteriile.

Orice putem face pentru a reduce incarcatura bacteriana este in interesul pacientilor.

Sa prevenim contaminarea incrucisata dintr-o zona a gurii in alta

Decontaminarea reduce riscul de a lua infectia bacteriana dintr-o zona si a o muta in alta.

Sa se distruga bacteriile care produc bolile parodontale

inainte ca ele sa produca distrugerea gingiei sau a osului din jurul dintilor.

In cursul procesului normal de igienizare multi pacienti au zone care ar putea sa sangereze, aceasta favorizeaza intrarea bacteriilor din gura in fluxul sanguin si sa populeze zone slabite din corpul nostru cum sunt valve deteriorate sau sold si genunchi artificial. Noi administram antibiotic anterior acestei proceduri pacientilor despre care stim ca au afectiuni cardiace sau componente articulare artificiale, pentru a preveni afectarea lor de catre bacterii.

Cercetarile arata ca acesti agenti patogeni din cavitatea bucala sunt strans legati de numeroase afectiuni cum ar fi afectiunile cardiovasculare, artrita reumatoida, nou-nascuti cu greutate mica, diabet etc.